Céginformáció

A Varinex Informatikai Zrt. jogelődje, a FABICAD Kft. 1991-ben alakult magyar-amerikai vegyesvállalatként. A cég alapítói a nyolcvanas évek második felében AutoCAD-alapú fejlesztésekkel foglalkoztak, elsősorban a konstrukciós tervezés és a gépgyártás-technológia területén. Az Autodesk-kel kialakított kapcsolat a későbbiekben meghatározóvá vált a cég életében, a VARINEX Zrt. az ország vezető Autodesk partnerévé nőtte ki magát több tízezer szoftver licenc telepítésével. Az Autodesk, az MSC.Software és más fejlesztők szimulációs rendszerei már a tervezés fázisában lehetővé teszik leendő termékeink vizsgálatát a majdani üzemi körülményeket modellezve.

A virtuális prototípusgyártás alappillérei – a terméktervezés, a mechanikai-, áramlástani- és gyártási szimuláció – biztosítják az új termékek gyors és költséghatékony piacra kerülését, az ezen technológiákat alkalmazó gyártók versenyelőnyét a konkurenciával szemben.

A Varinex Zrt. 1998-ban hazánkban elsőként indította el a gyors prototípusgyártási szolgáltatást, azóta ezen tevékenysége több sikeres K+F+I projektre alapozva folyamatosan bővül, jelentős szerepet vállalva a 3D nyomtatásra épülő egyedi és kisszériás gyártási módszerek fejlesztésében és elterjesztésében. A Stratasys 3D nyomtatói ma már közel 100 helyen használják az országban.

A térinformatika rohamos fejlődését felismerve cégünk még a kilencvenes évek elején nyitott ebbe az irányba: az Autodesk és MapInfo alaptechnológiákra épülő, a szerteágazó adatbázisokat a térben láthatóvá tevő műszaki-, üzleti-, önkormányzati téradatkezelő rendszerek egyre több helyen támogatják az üzemeltetők és döntéshozók munkáját.